Wat is er belangrijk aan een referentie foto?

Omdat een goede foto het eindresultaat ten goede komt hier wat tips:

De hoek van waar uit de foto is genomen: Deze is het meest ideaal als het ongeveer op ooghoogte genomen is van het dier.

De belichting: Natuurlijk (buiten)licht geeft het beste resultaat. Vol zonlicht, kunstlicht of flitsers maken vaak dat stucturen in de vacht of vormen van de bouw van het dier niet goed zichtbaar zijn. Hoe meer detail er zichtbaar is, hoe mooier het eindresultaat zal zijn.

Twinkeling in de ogen: De ogen zijn de spiegel van de ziel, mijn ervaring is dat dit een punt is die heel zwaar mee weegt in het feit of de pastel van het dier straks zal ‘leven’.
Flitser ogen, ogen met een staar-waas, gesloten ogen of ‘holle’ ogen moeten vermeden worden.

De scherpte: Het deel van het dier wat getekend moet worden moet scherp zijn (dus bij een portret de kop en bij een tekening van het dier in zijn geheel alles). Wanneer details niet goed zichtbaar zijn moet ik gaan gokken hoe het moet zijn.

Bij voorkeur ook een foto waar alles opstaat, de oren of de kraag bijvoorbeeld, zodat ik je juiste valling van het haar kan zien. Wanneer ik dat zelf moet gaan aanvullen kan het zijn dat het niet helemaal klopt met zoals het in het echt is en dat het dan net niet jouw dier wordt.

Bovenal, kies een foto waarbij je echt denkt “dit is zoals mijn dier is!” een foto waar het karakter in naar voren komt.

Als je er niet uitkomt neem dan contact met me op via het contact formulier.